Seiko-blog

Seiko is een Japanse horlogefabrikant. Seiko is een van de grootste horlogemerken ter wereld en staat bekend om zijn grote prijs-kwaliteitverhouding. Het horloge heeft lower end horloges, vanaf ongeveer € 100 en high end horloges onder het Grand Seiko merk, hun higher end horloges worden verkocht voor tienduizenden euro’s.
Hoe is Seiko ontstaan?
Het bedrijf werd opgericht in 1881, in 1892 begon het bedrijf de naam Seikosha te gebruiken waar de huidige naam Seiko van afstamt. In 1924 werd de naam veranderd in Seiko. Seiko werd beroemd in 1969 toen het de Astron introduceerde, ‘s werelds eerste quartz horloge dat werd geproduceerd op grote schaal. Toen het werd geïntroduceerd kostte het net zoveel als een auto. Seiko was ook het eerste bedrijf dat een quartz chronograaf introduceerde.
Seiko in de Quartz-crisis
Met de Astron ontketende Seiko de quartz-crisis op de wereld. Zwitserse horlogemakers konden de hoge kwaliteit en de uiterst nauwkeurige Seiko Quartz horloges – die voor relatief lage prijzen werden verkocht – niet bijbenen. Seiko werd een enorm merk en de Zwitserse horloge-industrie kreeg het zwaar te verduren. Seiko staat bekend om zowel moderne als vintage horloges die een grote nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bieden voor hun prijs en relatief weinig onderhoud hebben. Ze bieden een grote verscheidenheid aan zowel mechanische als quartz horloges, als u op zoek bent naar een geweldig uitziend vintage horloge voor een redelijke prijs is Seiko misschien wel de plek waar u moet kijken.
Waar staat de Seiko 5 serie om bekend?
Seiko staat bekend om zijn Seiko 5 serie, dit is een standaard benaming die veel van de Seiko horloges hebben, als je een Seiko 5 hebt heb je altijd een horloge met de volgende 5 attributen:
– Zelf-wikkeling (automatisch mechanisch horloge)
– Dag- en datumweergave
– Waterbestendig
– Geregenereerde kroon
– Duurzame stalen kast en armband

Deze attributen zijn vooral aantrekkelijk voor vintage horloges. De Seiko 5-serie is ook relatief goedkoop, wat betekent dat je geweldige vintage horloges kunt krijgen met de Seiko 5-serie, deze horloges hebben vaak een vrij moderne, tijdloze esthetiek en grootte gecombineerd met een geweldige kwaliteit en dat alles voor een fatsoenlijke prijs.
Hier is een lijst van een aantal geweldige vintage Seiko modellen:
– Vintage Seiko 5 Sportsmatic Deluxe
– Vintage Seikomatic Weekdater
– Vintage Seiko SKX (SKX007)
– Vintage Seiko Pogue
– Vintage Seiko Skyliner
– Vintage Seiko 5 in het algemeen
– Vintage Seiko Tuna
Vintage Seiko 5 Sports

De SKX is waarschijnlijk de beroemdste duiker van Seiko, een horloge als de SKX007 was decennia geleden cool, en is dat nog steeds. Deze horloges zijn een geweldige aankoop als je een horloge wilt hebben dat je hele leven meegaat, en misschien zelfs wel langer meegaat.

Eerlijk gezegd zijn er nog veel meer geweldige vintage Seiko horloges, een opsomming is nauwelijks onmogelijk.
Seiko en uurwerkwedstrijden
Als je op zoek bent naar iets meer high end dat dezelfde aantrekkelijke Japanse lijnen heeft dan heb je geluk. Seiko heeft twee fabrieken gebouwd die met elkaar moeten concurreren om innovatie en uitvindingen te inspireren. Deze fabrieken waren ook bedoeld om te concurreren op de Zwitserse uurwerkwedstrijden, het doel was in wezen om de Zwitsers te verslaan in hun eigen spel van high-end uurwerken. Ironisch genoeg werden deze competities uiteindelijk gestopt omdat Seiko zo goed werd in het maken van horloges dat het dreigde deze competities te winnen, iets wat de Zwitsers niet konden accepteren.
Grand Seiko en King Seiko
De twee Seiko fabrieken die met elkaar moesten concurreren werden Grand Seiko en King Seiko genoemd. Uiteindelijk bleek Grand Seiko te winnen, waardoor Grand Seiko horloges een hogere prijs haalden. Grand Seiko is eigenlijk nog steeds een actieve horlogemaker, King Seiko is al tientallen jaren niet meer actief.

Grand Seiko en King Seiko hebben veel verschillende modellen, meestal vrij gelijkwaardig in ontwerp. Eerlijk gezegd bieden al deze horloges veel waarde voor uw geld. Een cool detail van Vintage Grand Seiko’s en Vintage King Seiko’s is dat veel van hen zogenaamde high-beat horloges zijn, wat betekent dat ze nauwkeuriger zijn en een gladde secondewijzer hebben.

Do you wish to be kept up to date with the newest blogs and vintage watch listings?